Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. bevezeti a zsákos zöld hulladékgyűjtést Békés városában. A zöld hulladék gyűjtésére ingatlanonként 10 darab hulladékgyűjtő zsákot ad ki a Kft. Első alkalommal a zsákokat a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. Verseny u. 4. szám alatti ügyfélszolgálatán lehet átvenni munkanapokon 8 és 16 óra között, továbbá május 4.-vel bezárólag szombati napon is 8 és 16 óra között.A zöld hulladékok gyűjtése páros héten a kommunális hulladékgyűjtéssel megegyező gyűjtési napokon fog történni ekkor a zöld hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat is folyamatosan pótolni fogjuk.

Kérjük a lakosságot, hogy vegyék igénybe a zöld hulladékgyűjtést, mert 1 kg vegyes hulladék Gyomaendrődre történő szállítása 150 Ft-ba kerül, és ha ki tudjuk gyűjteni a zöld hulladékot a települési hulladékból, akkor ezzel hosszútávon, hozzájárulnak a hulladékgyűjtés költségének csökkentéséhez.

Az új hulladékgazdálkodási törvény kötelezően előírja, hogy zöld hulladékot a közel jövőben nem lehet a települési hulladékok közé tenni, és aki a tiltás ellenére is beleteszi a zöld hulladékát a kukába azokkal szemben büntetést kell alkalmazni szabálysértési eljárás keretében, ennek mértéke a közeljövőben miniszteri rendeletben kerül megállapításra.

A zöld hulladék elszállítása ingyenes.